”WITH INFORMED TEACHERS WE WANT MORE MOTIVATED STUDENTS!”
Școala Gimnazială ”Mihail Drumeș” Balș derulează în calitate de beneficiar proiectul de mobilitate 2020-1-RO01-KA101-079309, ”Cu profesori informați vrem elevi mai motivați!”, finanțat prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 - Proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare, cu un buget în valoare de 30660 €.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu 02.11.2020 și terminându-se la 01.05.2022.
Scopul proiectului îl constituie informarea profesorilor pentru o mai bună motivare a elevilor.
Obiective:
· Creșterea calității actului educațional și raportarea acestuia la exigențele europene, prin utilizarea metodelor de educație nonformală și prin diversificarea activităților și instrumentelor ce pot fi utilizate în mediul formal;
· Creșterea interesului cadrelor didactice pentru îmbunătățirea competențelor tehnice, lingvistice;
· Creșterea interesului elevilor pentru învățare și obținerea unor rezultate mai bune la învățătură;
· Stimularea interesului pentru alte culturi;
· Dezvoltarea dimensiunii europene a instituției;
· Depășirea unor bariere de management și comunicare în cadrul organizației școlare;
· Realizarea unor obiective stabilite în Planul de dezvoltare instituțională a școlii.
Manager de proiect: Costache Mirela
Echipa de implementare: Costache Mirela, Petcu Aurelia, Sticlea Ionescu Laura, Dumitru Adriana, Nicolae Mariana, Pîrva Nicoleta, Șerban Claudia
Mobilitățile finanțate în cadrul proiectului s-au derulat în colaborare cu furnizorul de formare Edu2grow.
MOBILITĂȚI
PORTUGALIA
La cursul de formare ”Spice up Formal Education – Non-formal education to improve the learners’ motivation”, desfășurat la Caldas da Rainha, Portugalia, în perioada 20-28.08.2021, au participat 6 profesori: Costache Mirela, Mihăescu Florentina, Sticlea-Ionescu Laura Elena, Șerban Claudia, Nicolae Mariana și Pîrva Nicoleta Camelia.
Metodele, tehnicile și instrumentele prezentate în cadrul celor 54 de ore de formare, participarea la Conferința internațională organizată în cadrul proiectului ”HEUROPE – Historical European Union Rememberance nOnformal Public Engagement” și lucrul în echipă alături de profesori din alte țări europene au contribuit la îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților privind integrarea metodelor non-formale alături de cele formale în actul educativ pentru a îmbunătăți motivația elevilor.
Alături de profesori din Polonia, Spania, Lituania, România, Ungaria, profesorii noștri și-au îmbunătățit abilitățile și cunoștințele legate de integrarea metodelor non-formale alături de cele formale în actul educativ, facilitând astfel procesul de învățare și stimulând motivația pentru învățare a elevilor.
Prin experiența dobândită într-un mediu european de educație și prin activitățile de diseminare care vor urma, ne așteptăm ca acesta să aibă un efect semnificativ, crescând motivația elevilor pentru învățare, motivația profesorilor pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice, pedagogice și culturale, participarea activă a elevilor la activitățile școlare și extracurriculare.
MALTA
În perioada 04-12.10.2021, la cursul ”Vitamin C boosts education! – coaching, the non-formal education method to bring out the best form yours learners”, desfășurat în Malta, la St. Julian’s, au participat patru profesori: Sticlea-Ionescu Laura Elena, Păun Mariana, Costache Mirela, Stănculețu Janina Marcela. În cadrul cursului au fost prezente cadre didactice din patru țări: România, Spania, Polonia, Lituania.
În cele opt zile de curs am învățat să utilizăm coaching-ul ca instrument de educație non-formală. Ne-am antrenat cu numeroase aplicații, am desfășurat diverse activități/jocuri și am folosit instrumente pentru îmbunătățirea motivației.
Cursul a contribuit la formarea competențelor profesorilor privind aplicarea coaching-ului ca metodologie, dezvoltarea activităților, tehnicilor și instrumentor de coaching pentru propriul context de predare, sporirea încrederii în lucrul cu metode și instrumente de coaching, învățarea de tehnici care să le permită cursanților să se înțeleagă și să empatizeze mai bine, ceea ce duce la competențe sociale și civice mai bune, împărtășirea celor mai bune practici cu scopul transferării de cunoștințe și metode între diferite zone culturale și diferite vârste ale cursanților, promovarea cooperării europeane în domeniul educației în cadrul programului Erasmus+.
Prin experiența dobândită într-un mediu european de educație și prin activitățile de diseminare, ne așteptăm ca acesta să aibă un efect semnificativ, crescând motivația elevilor pentru învățare, motivația profesorilor pentru îmbunătățirea competențelor lingvistice, pedagogice și culturale, participarea activă a elevilor la activitățile școlare și extracurriculare.